Monday, May 25, 2020

Samsung heeft aangekondigd dat het een 50 MP camerasensor heeft en een verbeterde autofocus

In de loop der jaren hebben smartphonefabrikanten gestreden om zoveel mogelijk pixels aan hun camera's toe te voegen, maar meer pixels garanderen geen goede camera. Na een korte pauze begonnen fabrikanten meer pixels te vullen. Apparaten zoals de Samsung Galaxy S20 Ultra en Motorola Edge + hebben een 108 megapixel hoofdsensor. De nieuwste ISOCELL GN1-sensor van Samsung heeft minder pixels, maar door verbeterde autofocus en grotere pixels kan hij mogelijk betere foto's maken.
Zoals veel aspecten van moderne smartphones, worden de cameraprestaties beperkt door de grootte van het apparaat. Vergeleken met echte camera's zijn deze camerasensoren veel kleiner. Hoe hoger de pixel, hoe kleiner elke pixel op de sensor en hoe lager de lichtgevoeligheid. Toen de fabrikant een pixelbindingstechnologie ontwikkelde die meerdere kleinere pixels kon bundelen en als een grotere pixel kon werken, begon de megapixelcompetitie opnieuw. Uw telefoon heeft dus misschien een 108-megapixelsensor, maar de foto is slechts 12-megapixel.
De ISOCELL GN1 heeft 1,2um-pixels, wat het grote aspect van de smartphone is. Het ondersteunt ook Samsung Tetracell pixel-binning-technologie om grotere effectieve pixels (2,4 μm) te produceren en meer licht te verzamelen. Samsung zei dat dit de lichtgevoeligheid van de sensor verdubbelt en 12,5 miljoen foto's oplevert.
Samsung bracht eerder dit jaar de S20 Ultra en de 108-megapixel ISOCELL Bright HM1 uit. Hoewel deze sensor technisch krachtiger is dan GN1, is hij niet zo goed als we hopen in praktische toepassingen. De S20 Ultra wordt bijna universeel belachelijk gemaakt voor autofocus met langzame respons, die fasedetectietechnologie mogelijk maakt. Met fasedetectie splitst het licht zich wanneer het de camera binnenkomt. Het lenselement past zich aan om de twee afbeeldingen samen te voegen, wat betekent dat ze centraal staan. Dit is echter moeilijk voor een grote sensor.
ISOCELL GN1 zou de focusprestaties moeten kunnen verbeteren door gebruik te maken van autofocus met dubbele pixel. Twee-pixeltechnologie analyseert het signaal van elke diode om de focus te bepalen en combineert deze signalen vervolgens om een ​​helder beeld te creëren. Dual-pixeltechnologie betekent specifiek dat er twee fotodiodes per pixel zijn, en in totaal 100 miljoen fasedetectie-autofocus (PDAF) -agenten.
ISOCELL GN1 zal later deze maand in massa worden geproduceerd, dus het kan deze zomer op mobiele telefoons verschijnen. Sommigen komen van Samsung, maar velen niet.
Hoewel GN1 een goede keuze lijkt voor de 108-megapixel HM1, is Samsung mogelijk niet klaar met het repareren van de sensor. We kijken ernaar uit om HM1 terug te zien komen in de Galaxy Note 20.
>>>>>>>>>>>>>>> Mobiele telefoon batterij

No comments:

Post a Comment

De eerste 5G-telefoon van HTC is uitgerust met Snapdragon 765G SoC en 5000mAh-batterij

HTC, een Taiwanese smartphonemaker, lanceerde vandaag zijn eerste 5G-telefoon in Taiwan, genaamd U20 5G. Het is ook de eerste mobiele telef...