Thursday, November 1, 2018

De 5 meest bijzondere crowdfunding-projecten voor smartphones

Ergens in de onmetelijk grote lijst met voordelen van internet staat crowdfunding. Met deze financieringsvorm kunnen personen of bedrijven investeringen binnenhalen van een grote groep mensen. Op crowdfunding-sites als Kickstarter en Indiegogo komen af en toe geweldige smartphonegerelateerde projecten voorbij. Dit zijn de 5 meest bijzondere!
1. Selfly: telefoonhoes en drone in één
Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Selfly! Raar maar waar en heerlijk futuristisch: dankzij deze telefoonhoes met uitneembare cameradrone vliegt je smartphone weg om een foto van jou te maken. Handig, want je hebt altijd een drone met camera bij je – zónder steeds een drone te hoeven meeslepen.
Dankzij een app voor Android en iPhone gebruikt Selfly de rekenkracht van je smartphone, waardoor hij zelf geen dure computeronderdelen nodig heeft. De drone kun je handmatig besturen. Maar je kunt ‘m ook zelfstandig laten vliegen, waarna hij al je bewegingen vastlegt. In het onderstaande gave YouTube-filmpje kun je zien hoe dat werkt.
2. Jelly: ’s werelds kleinste 4G-smartphone
Groot, groter, grootst: de Honor Note 10 van Huawei baart opzien met zijn scherm van bijna 20 centimeter. Klein, kleiner, kleinst: de gecrowdfundde Jelly is slechts zo’n 9 centimeter lang, 4 centimeter breed en 1,3 centimeter dik en is daarmee ’s werelds kleinste 4G-smartphone. Voor video’s kijken en browsen is dat niet ideaal, maar het is wel verrekte handig tijdens bijvoorbeeld sporten of andere outdooractiviteiten.
Inmiddels is het toestel opgevolgd door de Jelly Pro: die is even klein, maar heeft iets betere specificaties.
Status: de Jelly Pro is momenteel te koop voor ongeveer 100 euro.
3. Mirabook: maak van je smartphone een laptop
Eigenlijk heb je een computer in je broekzak die krachtig genoeg is voor bijvoorbeeld tekstverwerken en e-mailen. Toch doen we dat soort dingen meestal op een laptop, omdat een smartphonescherm er te klein voor is. Plug je smartphone in de Mirabook en dit apparaat tovert je telefoon om tot een laptop met 13 inch scherm, een toetsenbord, een accu die tot 10 uur meegaat, trackpad, USB-, HDMI- en 3,5 mm. audio-aansluitingen. Waarbij je smartphone dus het rekenwerk voor rekening neemt.
Handig, want dit apparaat is met 1,4 kilo lekker licht, je hoeft niet langer apps te synchroniseren tussen je smartphone en je laptop, en dankzij de sim-only simkaart in je telefoon heb je geen wifi meer nodig om te kunnen internetten op je laptop. Goedkoop is ‘ie ook, omdat je eenmalig ongeveer 260 euro betaalt en daarna niet iedere paar jaar een nieuwe laptop hoeft te kopen (mits je Mirabook althans langer meegaat). Tot slot is hij duurzaam, want er hoeven minder chips te worden gefabriceerd.
Status: voor ongeveer 260 euro te bestellen op de Mirabook-website, wordt waarschijnlijk geleverd vanaf december 2018.
4. Librem 5: smartphone voor ultieme veiligheid en privacy
Je kunt zelf behoorlijk wat doen om je smartphone veilig te maken, zoals is te lezen in onze artikelen over het beveiligen van je telefoon en je gegevens. Voor het bedrijf Purism gaat dit niet ver genoeg. En die mening wordt breed gedeeld, getuige de vele mensen die de crowdfund-actie voor de Librem 5-smartphone hebben gesteund.
De Librem 5 draait niet op Android of iOS, maar op het privacyveilige besturingssysteem PureOS. De apps die je gebruikt zijn speciaal voor PureOS ontwikkeld, waardoor je apps als WhatsApp en Snapchat niet kunt gebruiken. Daard

No comments:

Post a Comment

De eerste 5G-telefoon van HTC is uitgerust met Snapdragon 765G SoC en 5000mAh-batterij

HTC, een Taiwanese smartphonemaker, lanceerde vandaag zijn eerste 5G-telefoon in Taiwan, genaamd U20 5G. Het is ook de eerste mobiele telef...