Tuesday, July 10, 2018

10 handige apps voor op vakantie

De vakantie staat weer voor de deur. Door diverse applicaties is reizen een stuk makkelijker geworden. We stelden via WhatsApp de vraag: welke apps zet jij speciaal op je telefoon voordat je op vakantie gaat? Er kwamen veel reacties binnen, Radar zet de belangrijkste voor je op een rij.
Vliegvakanties
Google Translate: Met Google Translate is het mogelijk om woorden en zinnen te vertalen in meer dan 100 verschillende talen. Met de app kun je ook gesproken tekst laten vertalen. Selecteer het microfoontje en spreek een tekst in. De tekst verschijnt vervolgens in de twee geselecteerde talen op het scherm. Ook is er de functie waarbij je tekst in een afbeelding laat vertalen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een Chinese menukaart live vertalen. Het zeulen met woordenboeken hoeft in principe niet meer.
Douane reizen: Met deze app is het voor reizigers overzichtelijk te zien wat je wel en niet mag meenemen naar Nederland. De toepassing informeert je over bijvoorbeeld de regels voor geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak. Ook kun je een rekentool gebruiken waarmee je valuta, gewicht en volume kunt omrekenen.
TripAdvisor: Volgens de makers van TripAdvisor zijn er meer dan 500 reizigersbeoordelingen te doorzoeken. De gebruiker kan reiservaringen delen over accommodaties, attracties, en restaurants en delen met medegebruikers. Een vlucht of bijvoorbeeld een hotel is ook via de app te boeken. Een vergelijkbare stadsgidsapp is FourSquare. FourSquare richt zich vooral op specifieke momenten van de dag: waar ga je ontbijten, lunchen of dineren. en waar breng je de avond door? Ook FourSquare wordt gevoed door recensies van gebruikers. 
Autovakanties
ANWB Onderweg: Deze app biedt verkeersinformatie en attendeert je op files. Als het tijd is om te tanken, geeft de app informatie over tankstations in de buurt en vergelijkt de actuele benzineprijzen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk de parkeerprijzen in de omgeving te vergelijken. Tevens kun je met deze applicatie in contact komen met de wegenwacht.
Google Maps: Google Maps is een gratis navigatieapp met kaarten van de gehele wereld. Let wel op dat deze app aanzienlijk veel mobiele data verbruikt. Je kunt ervoor kiezen om kaarten te downloaden, zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Een andere variant van een veelgebruikte navigatie-app is bijvoorbeeld Flitsmeister. Lees een uitgebreide recensie van Flitsmeister.
Citymapper: Deze reisplanner helpt je om de beste route te vinden wanneer je met de metro, bus, trein of veerpont wil reizen. De routes worden realtime bepaald. De app geeft je een volledig overzicht van het openbaar vervoer van een bepaalde stad. Wanneer je te voet of met de fiets reist, geeft de app aan hoeveel calorieën je verbrandt. Wil je weten hoe je het beste offline kunt navigeren met je smartphone? Lees dan dit overzichtsartikel over offline navigatie-apps
Lees ook: Vier handige navigatie-apps voor Android en iOS
Op vakantie in Nederland
EHBO – Rode Kruis: Met de EHBO-app ben je voorbereid op verschillende noodsituaties. De app geeft je informatie wat je moet doen bij een ongeval, zoals bijvoorbeeld een brandwond, bewusteloosheid of een kneuzing. Het is ook mogelijk om in een noodsituatie gesproken instructies te ontvangen. Tevens is er een kaart te vinden met alle locaties van automatische externe defibrillators (AED's) in de buurt. Het draagbare toestel wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon.
SOS op reis: Met de SOS op reis-app kun je je verzekeringsgegevens registreren zoals je reis- en zorgverzekeraar. Ook vind je in deze applicatie de noodnummers van zo’n 200 landen en de nummers van ambassades en consulaten. De app bevat daarnaast plaatselijke alarmnummers.
VVV: De VVV-app is er voor de gebruiker die graag tips en ideeën wil ontvangen voor bijvoorbeeld een dagje weg in Nederland. De dienst bepaalt aan de hand van het GPS-signaal waar je bent en toont vrijetijdsinformatie in je directe omgeving. Het is mogelijk om je favoriete locaties of attracties in een lijst op te slaan of informatie te downloaden voor als je de app offline wilt gebruiken.
Weer en vermaak
Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk ook graag op de hoogte zijn van de weersverwachtingen. Voor weersvoorspellingen in Nederland zijn Buienradar en Weeronline populair. Op een Android-toestel of iPhone staat standaard ook een weerapp die ook in het buitenland te gebruiken is. Een andere mogelijkheid om het weer te raadplegen in het buitenland is bijvoorbeeld de Amerikaanse weerapp AccuWeather.
Apple IBooks / Google Play Books / Spotify / Netflix: E-books zijn een stuk makkelijker mee te nemen dan een stapel dikke boeken. Met iBooks van Apple kun je e-books kopen en lezen. Voor de Android-gebruiker is er Google Play Books. De dienst Spotify wordt veel gebruikt om naar muziek te luisteren en Netflix voor het kijken naar films en series.

No comments:

Post a Comment

De eerste 5G-telefoon van HTC is uitgerust met Snapdragon 765G SoC en 5000mAh-batterij

HTC, een Taiwanese smartphonemaker, lanceerde vandaag zijn eerste 5G-telefoon in Taiwan, genaamd U20 5G. Het is ook de eerste mobiele telef...