Monday, May 7, 2018

Enkele tips voor batterij gebruik

Enkele tips voor batterij gebruik
Batterijen: Alles is tegenwoordig draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Niet zo gek dus dat veel producten, zoals laptops, tablets en smartphones, werken op een batterij. Deze apparatuur gaat in het begin lang mee, maar naarmate de tijd verstrijkt gaan ze steeds minder lang mee op een lading of houdt zelfs op. Dit noemen we accu moeheid of luiheid: de batterij kan zijn lading niet meer vast houden door veelvuldig opladen en ontladen.
Vervanging is soms een dure aangelegenheid, zeker bij de moderne laptops, tablets en smartphones. Bij deze producten zitten de batterijen ingebouwd en is het vervangen van de batterij niet zelf te doen. Om er voor te zorgen dat u geld in uw zakken houdt, geven wij graag enkele tips om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw batterij en oplader.
Wij hanteren altijd de vuistregel:
Laat de batterij eerst helemaal leeg lopen, laadt de batterij helemaal op en laat de stroomkabel erin zitten.
Houd bij het gebruik van uw batterij altijd rekening met de volgende punten om het optimale eruit te halen:
Laat de batterij helemaal leeg lopen
Eventjes de vakantie foto’s laten zien aan de buren, dus de laptop erbij. U trekt de stroomkabel uit de laptop, spendeert 20 minuten aan de foto’s om vervolgens de laptop weer terug te brengen. De batterij is na dit alles nog 87% vol en u steekt de stroomkabel weer in de laptop. Deze handeling zorgt ervoor dat steeds hetzelfde gebied in de accu ontladen en opgeladen wordt, waardoor dit gedeelte sneller ‘op’ raakt.
Laadt de batterij helemaal op en laat de stekker zitten
De stekker eruit trekken bij 99%, ook hier pest u de batterij. De batterij is intensief bezig tijdens het opladen en heeft hier alle tijd en ruimte voor nodig. Zorg er daarom voor dat de batterij 100% opgeladen wordt. Ook veelvuldig de stekker erin- en eruit trekken zorgt voor batterij moeheid.
Ken uw garantierechten
U koopt een laptop, tablet of smartphone en krijgt wettelijk minimaal twee jaar garantie (waar winkeliers het soms anders over denken). Dit geldt helaas niet voor de batterij en oplader. Fabrikanten zien batterijen en opladers als autobanden: deze verslijten snel en maakt het onmogelijk om hier iedere zoveel tijd vervangende onderdelen voor te leveren. Fabrikanten geven daarom hooguit zes maanden garantie (bij sommige fabrikanten zelfs minder). Lees meer over uw rechten op de website van de Consumentenbond.

No comments:

Post a Comment

De eerste 5G-telefoon van HTC is uitgerust met Snapdragon 765G SoC en 5000mAh-batterij

HTC, een Taiwanese smartphonemaker, lanceerde vandaag zijn eerste 5G-telefoon in Taiwan, genaamd U20 5G. Het is ook de eerste mobiele telef...