Wednesday, May 16, 2018

6 Handige tech gadgets voor op reis

Niet alleen alle beschikbare apps op je smartphone maken het reizen makkelijker. Er zijn ook superveel handige tech gadgets op de markt die je het reizen zeer aangenaam maken. Als travel bloggers en digital nomad hebben wij misschien iets meer mee dan iemand die voor korte tijd op reis gaat, maar onderstaande items kunnen we eigenlijk iedere reiziger aanraden! Want naast onze standaard reisuitrusting van een MacBook, Camera en telefoon gaan deze technische handigheidjes ook altijd mee op reis!
1. XTROM POWERBANK
De tijd van zuinig zijn met de batterij van je telefoon voor je aan een lange (vlieg)reis begint is wel voorbij. Er zijn tegenwoordig ontzettend sterke Powerbanks te krijgen die je telefoon tot wel 7 keer kunnen opladen. Wij zijn groot fan van de Xtrom powerbank, omdat we hier ook gelijk onze camera en andere apparaten met usb oplader aan kunnen hangen in noodgevallen. Hij wordt inmiddels ook gebruikt bij gebrek aan stopcontact naast het bed of als we bijvoorbeeld buiten zitten. Voordeel is dat hij vanzelf stopt met opladen als het betreffende apparaat vol is. Zo verbruikt hij nooit onnodig veel energie. Vergeet hem niet af en toe aan de stroom te hangen, want eenmaal leeg duurt het wel een goede nacht voor hij weer volgeladen is. Het is nog wachten op een lichtgewicht versie, maar voorlopig is dit wel echt onze favoriet. Overweeg je een powerbank aan te schaffen? Let dan op het vermogen, aangeduid met mah. Hoe hoger, hoe sterker. Je hebt er niks aan als je powerbank na 1 keer je telefoon opladen leeg is.
2. LOGITECH DRAADLOZE MUIS
Als digital nomad zit je veel achter de laptop. En niet altijd even ergonomisch verantwoord! Een losse muis is dan een uitkomst. De Logitech Ultrathin touch is perfect voor MacBook gebruikers. Hij is licht, compact en ligt lekker in de hand. Ook een fijne muis voor thuis trouwens!
3. FUGOO BLUETOOTH SPEAKER
Voor mij is muziek onmisbaar, waar ik ook ben. Maar dat dit mijn meest favoriete reisgadget zou worden tijdens mijn wereldreis had ik niet verwacht. Hij is zelfs omarmd door al mijn medereizigers, want waar ik ben, is met deze Fugoo speaker ook muziek. Het is geen goedkope speaker, maar oh wat heeft hij zijn waarde al bewezen. Het geluid is van zeer goede kwaliteit, hij is stootvast, water resistant (tot 1 meter diepte) en de behuizing beschermt tegen stof, zand en bijvoorbeeld sneeuw. Ideaal voor alle omstandigheden dus! En misschien nog wel een groter voordeel, de batterij gaat super lang mee. Hang je hem aan je laptop is de speelduur tot maximaal 40 uur. Gebruik je hem over de bluetooth dan gaat hij zo’n 20 uur mee. Een stuk langer dan de meeste andere speakers. En het feit dat ik hem zo in mijn tas kan proppen, zonder bang te hoeven zijn dat ik hem beschadig, maakt hem tot een van mijn beste aankopen van afgelopen jaar.
4. HUAWEI MIFI ROUTER
Met een mifi (mobiele wifi) router ben je online waar en wanneer jij dat wilt. Je voorziet dit handige, compacte apparaatje van een simkaart en kunt er vervolgens tot wel 10 apparaten tegelijk mee verbinden. Handig dus om met maar 1 simkaart zowel je telefoon als laptop van internet te voorzien. In veel gevallen is er wel wifi beschikbaar op locatie, maar als je in gebieden reist waar dit niet altijd het geval is, is het een uitkomst. Daarnaast kan het handig zijn als je tijdens het reizen even snel iets moet opzoeken. De goedkoopste oplossing is het gebruikmaken van een lokale simkaart. Zelf hebben we er een world data simkaart in, waarmee we bijna overal ter wereld tegen redelijk scherpe tarieven online kunnen zijn.
5. USB OPLAADBARE AA BATTERIJ
Een item wat bij ons altijd meegaat is de (hoofd)zaklamp. En in veel gevallen heb je voor een dergelijk apparaat nog gewoon batterijen nodig. Naast het feit dat batterijen niet het meest milieuvriendelijk zijn, is het gesleep met die dingen ook niet ideaal. Oplaadbare batterijen hebben weer een oplader nodig, wat toch weer extra ruimte in de bagage opneemt. Een uitkomst in dit geval is deze USB oplaadbare AA batterij. Te gebruiken als een gewone batterij en als hij leeg is, laad je hem gewoon via een usb-poort op.
6. LOGITECH KEYS TO GO
Neem je liever geen laptop mee op reis, maar wil je wel graag reisverslagen maken? Dan is het keys to go toetsenbordje ideaal! Deze koppel je via bluetooth aan je tablet of smartphone en vervolgens kun je in bijvoorbeeld evernote, op je blog of in de mail je eigen reisverhalen schrijven. Voordeel is dat dit toetsenbordje super licht is. Hij is er bovendien in drie verschillende kleuren: zwart, rood of blauw. Let op dat je de juiste aanschaft, want Keys to go is er in een variant voor Apple apparaten en eentje voor windows/android.

No comments:

Post a Comment

De eerste 5G-telefoon van HTC is uitgerust met Snapdragon 765G SoC en 5000mAh-batterij

HTC, een Taiwanese smartphonemaker, lanceerde vandaag zijn eerste 5G-telefoon in Taiwan, genaamd U20 5G. Het is ook de eerste mobiele telef...